Dişler, sağlığımız açısından önemli olduğu kadar estetik görüntümüz bakımından da dikkate alınan faktörlerin başında gelir. Sağlıklı ve estetik dişler, alımlı bir gülümseme sağladığı gibi, sosyal yaşantımızda da gerek özgüvenimiz, gerek konforumuz açısından kendimizi rahat hissetmemize yardımcı olur. Konuştuğumuz ya da gülümsediğimiz an kendini ele verir! Bu nedenle sağlıklı ve estetik dişler her insanın vazgeçilmezi olmalıdır.

Çapraşık dişlerin tedavisinde meydana gelen teknolojik gelişmeler, hastalar için, başkaları tarafından fark edilmeyecek şekilde tasarlanmış tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yol açtı. Lingual tedavi, diğer adıyla “görünmeyen diş telleri” bu yöntemlerin başında geliyor.

Lingual tedavide çapraşık dişlere yalnızca ortodontik tedavi uygulamakla kalınmıyor, bu işlem olabilecek en estetik biçimde gerçekleştiriliyor. Çünkü lingual yöntem, yani halk arasında bilinen adıyla gizli diş telleri, tedavinizi estetik kaygılardan uzak, sosyal yaşantınızdan feragat etmeksizin özgürce gülümseyerek sürdürebilmenizi sağlıyor.

Ağız rahatlığının olmadığı an, kişinin sağlığından sosyal yaşantısına kadar her yönden olumsuz etkilendiğini söylemek mümkün. Oortodontik tedavinin de artık estetik bir biçimde gerçekleşebildiği günümüzde, lingual tedavi sayesinde dış görünüşünüzden ödün vermeden ve sosyal yaşantınız zarar görmeden, hem sağlıklı ve bakımlı dişlere, hem de güzel bir gülümsemeye ulaşmak çok kolay!